Táncrapszódia, a néptáncegyüttes folklór műsora


A Magyar Nemzeti Táncegyüttes immáron sokadik alkalommal ismét meghívást kapott, hogy egy – 2016. februárjában induló – turné keretében képviselje Magyarországot Japánban. A társulat hat hét alatt a szigetország számos nagyvárosában és több vidéki helyszínen lépett színpadra, hogy minél több emberhez juttassa el a tradicionális népi kultúránk gyöngyszemeit. A turné során két önálló, egész estét betöltő műsorral, valamint táncházakkal, tánctanításokkal hívták fel a nézők figyelmét a – Japánok körében már most is óriási népszerűségnek örvendő – tradícionális magyar tánc-, zene- és énekkultúra sokszínűségére.
Táncrapszódia előadásunk erre a turnéra készült, de Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend, így számtalan helyen játszuk országszerte.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes az est során olyan válogatást állít színpadra, melynek során lendületes és sokszínű folklórműsorukban a magyar nyelvterület legszebb táncait mutatják be, különös hangsúlyt fektetve az eredeti és stílusos előadásmódra.
A Kárpát-medence táncait felvonultató előadásukban látható lesz a jól ismert csárdás, a lányok mutatványos üveges tánca és az erdélyi cigány táncok, csakúgy, mint a férfiak virtuóz legényes tánca.
 

Közreműködik a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és Zenekara


Rendező-koreográfus, művészeti vezető: Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, kiváló művész

Táncrapszódia folklór műsor


Aktuális előadások

December 1. 15:00

A Tenkes kapitánya

Müpa
 

December 17 19.00

 

Téli tánc

 

Müpa

További előadások >

 


  

Támogatók
 

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 


 

Partnerek
 

 

Elérhetőségek


Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 29b
Tel.: 06 1 299 8337
E-mail: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

PARTNEREINK

TÁMOGATÓ

FENNTARTÓ

 
  

© 2015 mnte.hu - Minden jog fenntartva! email: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

Designed and created by Adamic