Tánckavalkád a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel

2014-08-04


A Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara ez év nyarán rekordszámú, 15 különböző helyszínen, hét (!) különböző műsorát mutatta be a hazai és a határon túli közönségnek.

Júliusban nagy siker és érdeklődés kísérte Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető rendezésében a SZÉKELY DÓZSA GYÖRGY című produkciót, amelyet július 16-án Temesvár, majd 19-én a sepsiszentgyörgyi Székely Vágta több ezer fős közönsége láthatott. A CSÁRDÁS! – Szerelem a Kápátok alatt a balatonföldvári Kultkikötőben és a Nemzeti Táncszínházban aratott zajos sikert, majd július 31-én a kapolcsi Művészetek Völgyébe, a Muharay udvar színpadára már az Élő Martin Archívum sorozat egyik első darabja, a KALOTASZEG érkezett.

 

Székely Dózsa György – tánckrónika

Székely Vágtán

 

Az intenzív júliusi időszakot követően egy még erősebb augusztusnak néz elébe az együttes. Augusztus 1-jén Kecskeméten, a 29. Kodály Művészeti Fesztivál záróeseményeként láthatta a közönség a Magyar Nemzeti Táncegyüttest. A két részes előadás a NAPSZÉDÍTŐ című műsorból készült összeállítással (Vincze Zsuzsa és Zsuráfszky Zoltán koreográfiáival) indult, majd a záróest második részében egy különleges produkciót, a PÁVA-VARIÁCIÓK című tánckölteményt láthatta a több száz fős publikum, amely Kodály Zoltán variációs főműve, a Páva-variációk zenéjére készült.

Augusztus 3-án Ipolybalogon, az ISTVÁN, A KIRÁLY című Zsuráfszky-rendezésben közreműködött a tánckarunk, 5-én a Nemzeti Táncszínház szervezésében a Karmelita udvarban pedig a KALOTASZEG látható majd.

A soknemzetiségű Osztrák-Magyar Monarchia népeinek színes, hagyományos szokásait, virtuóz táncait, gazdag viseletkultúráját, máig kiapadhatatlan folklórkincsét bemutató látványos MONARCHIA – Népek Tánczai című produkció nyári előadása először június 19-én a győri Magyar Táncfesztiválon mutatkozott be, augusztus 7-én pedig Jászberényben a XXIV. Csángó Fesztiválra, majd 16-án Gyulára, a XX. Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiváljára utazik.

 

Csárdás a Kultkikötőben

Páva-variációk KecskemétenSZÉKELY DÓZSA GYÖRGY tánckrónika turnésorozata augusztusban is folytatódik: 10-én a Nyíregyházi Szabadtéri Színpadon, 17-én a Kolozsvári Magyar Napok nyitóelőadásként a Kolozsvári Magyar Operában, 20-án Szekszárdon, a Prométheusz parkban, majd a nyári turné zárásaként 22-én a Budapesti Nyári Fesztivál keretében a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon látható.
 
Temesvári plakátunk Székely Dózsa György

Aktuális előadások

Augusztus 19. 19:00

Csíksomlyói passió

Esztergom, Bazilika tér

 

augusztus 21-26.

Kárpátok visszhangja
Erdélyi turné

További előadások >

 


  

Támogatók
 

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 


 

Partnerek
 

 

Elérhetőségek


Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 29b
Tel.: 06 1 299 8337
E-mail: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

PARTNEREINK

TÁMOGATÓ

FENNTARTÓ

 
       

© 2015 mnte.hu - Minden jog fenntartva! email: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

Designed and created by Adamic