Sikeres bemutatón van túl a Magyar hősök, csaták és szerelmek produkció

2019-03-05


MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES: MAGYAR HŐSÖK, CSATÁK ÉS SZERELMEK


2019 március 2-án, hosszas előkészületek után mutatta be történelmi képeskönyvét a Magyar Nemzeti Táncegyüttes.
A Nemzeti Táncszínház új épületében bemutatott előadás 19 képben tárja elénk a magyarság történetét, a sámántáncoktól a parasztfelkelésen át a XX. századig. 
A jelenetek a darab egészére jellemzően élvezhető és magával ragadó ívet rajzolnak le. Látványos nyitóképpel indul az előadás, s ezt követően hol szétszedik a táncosok a színpadot, hol megpihenhetünk a kamaratáncokban való gyönyörködésben. 
A drámai jeleneteket nem csupán a táncosok hihetetlen energikus mozgása, hanem arcjátéka, színpadi jelenléte is erősíti. 
Félelmetes látni, ahogy a teljes tánckar színpadon és a díszlet mögött is mennyire fegyelmezetten dolgozik együtt. A jelenetek közötti átöltözések komoly kihívás elé állították a művészeket és a háttérben dolgozó öltöztetőket, amiből a közönség csupán a tánckar folytonos megújulását láthatja a gyönyörű és korhű jelmezek pontos cserélgetésével.

A bemutató előadást álló tapssal fogadta a közönség, s könnyes szemekkel tapsolták vissza negyedszer is a művészeket ezután amagyar szíveket lelkesítő előadás után.


Díszlettervező: Iványi Árpád. Díszletkivitelező: Tóth Kázmér. Háttér-animáció: Fabók Szilvia. Jelmeztervező: Zs. Vincze gZsuzsa. Szcenika: Pető József.

Zene: Rossa László, Kerényi Róbert, Makó Péter, Sebő Ferenc, Szarka Tamás, Szabó Dániel, Kiss Ferenc, Koltay Gergely. Zenei szerkesztő: Papp István Gázsa. A rendező munkatársa: Zs. Vincze Zsuzsa. Koreográfusok: Zs. Vincze Zsuzsa, Zsuráfszky Zoltán. Rendező: Zsuráfszky Zoltán.

Közreműködik a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara.

Nemzeti Táncszínház, 2019. március 2.

Aktuális előadások

Augusztus 19. 19:00

Csíksomlyói passió

Esztergom, Bazilika tér

 

augusztus 21-26.

Kárpátok visszhangja
Erdélyi turné

További előadások >

 


  

Támogatók
 

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 


 

Partnerek
 

 

Elérhetőségek


Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 29b
Tel.: 06 1 299 8337
E-mail: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

PARTNEREINK

TÁMOGATÓ

FENNTARTÓ

 
       

© 2015 mnte.hu - Minden jog fenntartva! email: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

Designed and created by Adamic