Díjátadás a Magyar Kultúra Napján

2018-01-23


A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban rendeztek ünnepséget a magyar kultúra napja alkalmából, 2018. január 22-én hétfőn. A honvédelmi miniszter a reformkorról és Kölcsey Ferenc Himnuszáról szólva elmondta: a reformkorban számos pozitív folyamat indult el: „a magyar közösség, a magyar társadalom, a magyar nemzet nemzetté válásának születési időszaka mindez.”
A magyar kultúra napja alkalmából dr. Simicskó István és Huszár János altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese adott át elismeréseket. A Honvédelmért kitüntető cím II. fokozatát kapta Vigh Mihály, a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. kommunikációs ágazati igazgatója. Az eseményen átadták a honvédségi társadalmi szervezetek által adományozható elismeréseket is. 
Az ünnepi program zárásaként a Honvéd Együttes előadását hallhatta a közönség. Az előadásban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekara és Tapolczai-Zsuráfszky Lilla adott elő a közönség számára igen kedves népdalokat népzenei kíséretben.

Ezt követően Huszár János altábornagy mondott pohárköszöntőt. Hangsúlyozta: a katonák legfőbb feladata a haza védelme, de ez nem csak az anyagi javak megvédését jelenti, hanem a kultúra megóvását is. „Kultúrája, hagyományai határozzák meg egy ország identitását, közös kultúrája, közös hagyományai révén válik az emberek tömege néppé, nemzetté” – mondta az altábornagy. 
 

Aktuális előadások

Augusztus 19. 19:00

Csíksomlyói passió

Esztergom, Bazilika tér

 

augusztus 21-26.

Kárpátok visszhangja
Erdélyi turné

További előadások >

 


  

Támogatók
 

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 


 

Partnerek
 

 

Elérhetőségek


Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 29b
Tel.: 06 1 299 8337
E-mail: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

PARTNEREINK

TÁMOGATÓ

FENNTARTÓ

 
       

© 2015 mnte.hu - Minden jog fenntartva! email: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

Designed and created by Adamic