Itt élned, halnod kell

2016-06-20Nehéz feladat elé állította Koltay Gábor Zsuráfszky Zoltánt, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetőjét: töltse meg a Hősök terét néptáncosokkal, történelemmel, korszakokhoz kapcsolódó táncokkal, s az előadás alapköveként segítse a produkció sikerét.

A két teltházas előadás után és a műsor végén állva tapsoló 8 ezres közönség reakcióit látva a kihívás nem maradt jutalom nélkül. Az Itt élned, halnod kell gigaprodukcióban több, mint 25 különböző jelenetet koreografált az idén 60 éves Zsuráfszky Zoltán (Zsura), aki az előadás előtt pár héttel megkezdte összeszervezni táncosait, művészeit. Rövidnek tűnik ennyi idő, ám aki ismeri alkotási módját, tudja, hogy több száz dallam és mozdulat már a fejében volt, amit "csak" át kellett adnia táncosainak. 

A próbák kegyetlen üteme mellett az időjárás sem volt túl kegyes a művészekhez. Hol zápor, hol 34 fokos napsütés tette próbára a helyszínen próbáló táncosokat.

Zsuráfszky Zoltán és a néptáncegyüttes ismét bizonyította, hogy az ilyen felkérésekben is kiválóan helyt állnak. 

Az előadást Koltay Gábor rendezte.

Legközelebbi nagy bemutatója az együttesnek a Drakula utolsó tánca című tánc-szín-játék lesz július 8-9-én lesz Szegeden, a Szabadtéri Játékokon.

Néptáncosok a Hősök terénItt élned, halnod kell bemutató a Magyar Nemzeti TáncegyüttesselTöbbféle néptánc is megjelenik az előadásonA szuperprodukció teltház előtt a Hősök terénA Zsuráfszky Zoltán koreografálta táncszínház

 

Aktuális előadások

Augusztus 19. 19:00

Csíksomlyói passió

Esztergom, Bazilika tér

 

augusztus 21-26.

Kárpátok visszhangja
Erdélyi turné

További előadások >

 


  

Támogatók
 

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 


 

Partnerek
 

 

Elérhetőségek


Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 29b
Tel.: 06 1 299 8337
E-mail: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

PARTNEREINK

TÁMOGATÓ

FENNTARTÓ

 
       

© 2015 mnte.hu - Minden jog fenntartva! email: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

Designed and created by Adamic