Drakula és Monarchia Esztergomban

2016-08-17


Az Esztergomi Várszínház szervezésében Szeged után először Esztergomban láthatja a közönség Drakula utolsó tánca című előadásunkat. 
2016. 08. 17. 21:00 Drakula utolsó tánca
2016. 08. 19. 21:00 Monarchia - Népek tánczai...


Drakula történetét szinte az egész világon ismerik. A legtipikusabb magyar, illetve román mitikus lényként ismert vámpír legendájáról még azok is hallottak, akik egyébként azt sem tudják, hogy hol található a térképen a vadregényes Transsylvania, ahol Drakula gróf hihetetlen meséje született.

 A klasszikus Drakula történettől eltérően, a mi mesénk egy erdélyi falu magyarok és románok lakta vidékén játszódik, ahova furcsa vándor- mutatványosok érkeznek… A környéken félelem tölti el az embereket a vérszomjas vámpírról szóló hírek hallatán; férfiak szerelmüket, apák lányaikat féltik a titokzatos vámpírtól, aki mágnesként vonzza magához a megbűvölt asszonyokat, s szívja el éltető, friss „energiájukat”.

 Az öreg és örökké kiéhezett „vérszívó vámpír” fiatal nők friss vérétől nyer mindig új energiát, s válik maga is fiatallá; legalábbis ideig – óráig… addig, amíg az elrabolt energia képes fiatalon tartani; ha az elfogy, újra roskatag öregemberré válik, s kénytelen újabb és újabb zsákmány után nézni…

Drakula gróf lenyűgöző meséjét az erdélyi népzene csodálatos világa, az Erdélyben élő népek táncainak gazdag és egyedülálló virtuozitása teszi „varázslatos” élménnyé.

Forgatókönyvíró, dramaturg: Vincze Zsuzsa
Zene: Rossa László, Szabó Dániel

Díszlet: Tóth Kázmér
Jelmez: Vincze Zsuzsa

Szcenika: Kovács Gerzson Péter

Rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán
(Kossuth-díjas, kiváló művész)

B E L É P Ő :  3 0 0 0 F T

MONARCHIA - Népek táncai
Műsorunkban bemutatjuk az Osztrák-Magyar Monarchia népeinek színes, hagyományos szokásait, virtuóz táncait, gazdag viselet-kultúráját; máig kiapadhatatlan folklórkincsét, és felvillantjuk a mellette, vagy „felette” zajló főúri báli élet egyes pillanatait.
A kor művészeti alkotásainak segítségével, „filmszerű” életképekkel, táncszínházzá varázsoljuk történelmünk e sokat vitatott időszakát. Reméljük, hogy a közép-európai hagyományos kultúrák felbecsülhetetlen értékei nemcsak jó szórakozást nyújtanak a táncművészetet kedvelő közönségnek, de felhívják a figyelmet arra is, hogy az együtt élő népek csak egymás (múltban gyökerező) kultúrájának megismerésével és tiszteletben tartásával indulhatnak a közös jövő felé.

Közreműködik:

a Magyar Nemzeti Táncegyüttes
Tánckara és Zenekara
(Hangfelvételről: Palya Bea, Lajkó Félix
és sok más zenész barátunk)

Díszlet: Götz Béla
Jelmez: Imrik Zsuzsa
Művészeti munkatárs: Vincze Zsuzsa
Zene: Rossa László

Rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán
Kossuth-díjas, kiváló művész

B E L É P Ő :  3 0 0 0 F T
 

Aktuális előadások

Augusztus 19. 19:00

Csíksomlyói passió

Esztergom, Bazilika tér

 

augusztus 21-26.

Kárpátok visszhangja
Erdélyi turné

További előadások >

 


  

Támogatók
 

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 


 

Partnerek
 

 

Elérhetőségek


Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 29b
Tel.: 06 1 299 8337
E-mail: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

PARTNEREINK

TÁMOGATÓ

FENNTARTÓ

 
       

© 2015 mnte.hu - Minden jog fenntartva! email: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

Designed and created by Adamic