Ballare a Bazárban

2017-11-30


A „ballada” és a „tánc” szinte elválaszthatatlan fogalmak egymástól, hiszen a ballada elnevezés a „ballare” azaz „táncol” igéből eredeztethető. Ballare című műsorunk első részében a 200 éve született Arany János balladái inspirálták azt a hét koreográfust, akik a Magyar Nemzeti Táncegyüttes alkotói műhelyében a tánc nyelvén és a tánc eszközeivel „mondják” el gondolataikat Arany János népköltészeti ihletésű balladáiról.  

A Várkert Bazárban 2017. november 28-án mutatta be a Magyar Nemzeti Táncegyüttes legújabb estjét, mely a balladák köré csoportosult. 
Az első felvonásban 7 alkotó 7 különböző Arany János balladára alkotott koreográfiáját tekinthették meg. Az alkotóműhelybe azon fiatal művészeket vonta be Zsuráfszky Zoltán, akik lelkesedésükkel és kiemelkedő tánctudásukkal már bizonyítottak. 
Fundák Kristóf, Sánta Gergő, Tókos Attila és Appelshoffer János már bizonyították helytállásukat koreográfusként is az együttes Pesti Srácok című estjén is.
A fiatal művészek mellett egy-egy koreográfiával Zs. Vincze Zsuzsa és Zsuráfszky Zoltán is kiegészítette az estet, mintegy keretbe foglalva az ifjú alkotókat.

Az est második felében Zsuráfszky Zoltán koreográfiáját láthatta a közönség A halálra táncoltatott lány címen. 

A közönségsiker a műsor végén tapasztalható volt, az együttes véget nem érő tapsolások és ováció mellett fáradt le a színpadról.

Az előadást legközelebb a Müpában 2018 január 30-án láthatja, aki lemaradt róla.

Aktuális előadások

Augusztus 19. 19:00

Csíksomlyói passió

Esztergom, Bazilika tér

 

augusztus 21-26.

Kárpátok visszhangja
Erdélyi turné

További előadások >

 


  

Támogatók
 

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 


 

Partnerek
 

 

Elérhetőségek


Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 29b
Tel.: 06 1 299 8337
E-mail: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

PARTNEREINK

TÁMOGATÓ

FENNTARTÓ

 
       

© 2015 mnte.hu - Minden jog fenntartva! email: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

Designed and created by Adamic