A Napszédítőtől a Körhintáig – Intenzív munkával indult az év

2015-01-03


A Magyar Nemzeti Táncegyüttes számára január 1-jén a Budapesti Operettszínház rendhagyó Nemzeti Újévi Gálaműsorával indult az újesztendő, ahol tánckarunk Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető koreográfiájával, a Nemzeti Színház Udvaros Dorottya, Bakos-Kiss Gábor és Rubold Ödön képviseletében, a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekara, a Magyar Állami Operaház Sáfár Orsolya és Haja Zsolt fellépésével, valamint a Magyar Nemzeti Balett Felméry Lili és Oláh Zoltán balettművészek előadásával emelték az este hangulatát. A nemzeti társintézmények művészei és produkciói mellett természetesen fellépett az est házigazdája, a Budapesti Operettszínház társulata is! 

Január 13-án ismét látható lesz a Művészetek Palotájában a „Napszédítő/Páva-variációk” című, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében 2014-ben bemutatott látványos táncköltemény. Továbbra is műsoron marad a híres kuruc hős mesés története, a nagy sikerrel játszott „A Tenkes kapitánya”. Február 26-án pedig a Nemzeti Táncszínház szervezésében a MOM Kulturális Központban látható a téli ünnepkör szokásait: a regölést, a betlehemezést, a lucázást és a tél babonás szokásait bemutató Téli tánc című folklórkalendárium.

Január 30-án a Várkert Bazárban az I. világháborúra emlékezik egy régi legenda – az uszkai harangok története – nyomán a Magyar Nemzeti Táncegyüttes novemberben bemutatott különleges előadása, a „Sírnak a harangok…”.

Az előadások mellett az év első két hónapja intenzív próbával telik az együttes számára. A Nemzeti Színházzal közös produkcióban február 20-tól a „Körhinta” című előadás látható majd a Nemzeti Színházban. Sarkadi–Nádasy–Fárbi műve alapján a forgatókönyvíró-dramaturg: Vincze Zsuzsa (a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti főmunkatársa), társrendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán (művészeti vezető), rendező: Vidnyánszky Attila.

 

Napszédítő/Páva-variációk

Sírnak a harangok…

Tenkes kapitánya

Téli tánc

 

Aktuális előadások

Augusztus 19. 19:00

Csíksomlyói passió

Esztergom, Bazilika tér

 

augusztus 21-26.

Kárpátok visszhangja
Erdélyi turné

További előadások >

 


  

Támogatók
 

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 


 

Partnerek
 

 

Elérhetőségek


Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 29b
Tel.: 06 1 299 8337
E-mail: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

PARTNEREINK

TÁMOGATÓ

FENNTARTÓ

 
       

© 2015 mnte.hu - Minden jog fenntartva! email: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

Designed and created by Adamic