Hírek a táncegyüttesről

Táncosaink sikere Törökországban

2014-10-29

Október 22. és 26. között Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető és társulata, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes az Ankarai Magyar Nagykövetség meghívására Törökországban vendégszerepelt. Együttesünk egy látványos folklórműsorral készült, amelyet az október 23-i ünnepségekhez kapcsolódóan Ankarában, Isztambulban és Kocaeliben is nagy sikerrel mutattak be. Az ünnepi bemutatókat a török kormány több minisztere, nemzetgyűlési képviselők, polgármesterek és több ország nagykövete is megtisztelte jelenlétével.

Tókos Attila a Junior Prima Díjat vehette át

2014-09-25

Szeptember végén Tókos Attila, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncos szólistája a 2014. évi Junior Prima Díjat vehette át. Mintegy 150 jelölt közül szakmai zsűri választotta ki azt a tíz tehetséges, 30 év alatti fiatalt, akik népművészet és közművelődés kategóriában az elismerésben részesültek. A díjazottak Szmrecsányi Boldizsár „Égre törő íjász” c. szobrát és kétmillió forintos csekkeket vehettek át ünnepélyes keretek között.

Hajdú Flórián Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést vehetett át

2014-08-22

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncos szólistája, Hajdú AJDÚ FLÓRIÁNlórián , a Magyarországon és külföldön egyaránt elismert, az autentikus néptáncművészet terén kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként, Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterétől Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést vehetett át. A díjhoz ezúton gratulálunk!

Deffend Irén Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át

2014-08-22

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagja Deffend Irén, a Magyarországon és külföldön egyaránt elismert, autentikus néptáncművészeti, valamint kimagasló néptánc-pedagógusi tevékenysége elismeréseként Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterétől Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át.

Tánckavalkád a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel

2014-08-04

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara ez év nyarán rekordszámú, 15 különböző helyszínen, hét (!) különböző műsorát mutatta be a hazai és a határon túli közönségnek.

Erdélyben is nagy sikerrel mutatkozott be a Magyar Nemzeti Táncegyüttes!

2014-07-16

A Szórvány Alapítvány, az Új Ezredév Református Központ és a Csiky Gergely Állami Színház szervezésében július 16-án, szerdán a Temesvári Operában mutathattuk be nagy sikerrel a Dózsa-évforduló alkalmából a „Székely Dózsa György” című táncjátékot. Zsuráfszky Zoltán rendező-koreográfus látványos és magával ragadó táncjátékát álló tapsvihar és telt ház fogadta.

Aktuális előadások

Augusztus 19. 19:00

Csíksomlyói passió

Esztergom, Bazilika tér

 

augusztus 21-26.

Kárpátok visszhangja
Erdélyi turné

További előadások >

 


  

Támogatók
 

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 


 

Partnerek
 

 

Elérhetőségek


Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 29b
Tel.: 06 1 299 8337
E-mail: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

PARTNEREINK

TÁMOGATÓ

FENNTARTÓ

 
       

© 2015 mnte.hu - Minden jog fenntartva! email: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

Designed and created by Adamic