Hírek a táncegyüttesről

„Sírnak a harangok…” – Emlékezés az I. Világháborúra

2014-11-03

Az I. világháborús centenárium tiszteletére új bemutatóra készül a MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES november 14-én 19 órakor a Várkert Bazárban.

Rendhagyó beavatás egy tánckrónika születésébe

2014-11-02

Számos sikeres előadás után szűk közönségnek, a Honvéd Együttes próbatermében tartott nagy sikerű prezentációt Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Együttes és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője az évek óta sikeres Székely Dózsa György című darabjáról, október 31-én, pénteken. A nézők ezúttal „testközelben” találkozhattak a darab alkotóival, címszereplőivel és táncosaival, akik néhány látványos részletet is előadtak a népszerű táncjátékból és a kulisszatitkokra is fény derült.

Táncosaink sikere Törökországban

2014-10-29

Október 22. és 26. között Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető és társulata, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes az Ankarai Magyar Nagykövetség meghívására Törökországban vendégszerepelt. Együttesünk egy látványos folklórműsorral készült, amelyet az október 23-i ünnepségekhez kapcsolódóan Ankarában, Isztambulban és Kocaeliben is nagy sikerrel mutattak be. Az ünnepi bemutatókat a török kormány több minisztere, nemzetgyűlési képviselők, polgármesterek és több ország nagykövete is megtisztelte jelenlétével.

Tókos Attila a Junior Prima Díjat vehette át

2014-09-25

Szeptember végén Tókos Attila, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncos szólistája a 2014. évi Junior Prima Díjat vehette át. Mintegy 150 jelölt közül szakmai zsűri választotta ki azt a tíz tehetséges, 30 év alatti fiatalt, akik népművészet és közművelődés kategóriában az elismerésben részesültek. A díjazottak Szmrecsányi Boldizsár „Égre törő íjász” c. szobrát és kétmillió forintos csekkeket vehettek át ünnepélyes keretek között.

Hajdú Flórián Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést vehetett át

2014-08-22

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncos szólistája, Hajdú AJDÚ FLÓRIÁNlórián , a Magyarországon és külföldön egyaránt elismert, az autentikus néptáncművészet terén kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként, Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterétől Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést vehetett át. A díjhoz ezúton gratulálunk!

Deffend Irén Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át

2014-08-22

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagja Deffend Irén, a Magyarországon és külföldön egyaránt elismert, autentikus néptáncművészeti, valamint kimagasló néptánc-pedagógusi tevékenysége elismeréseként Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterétől Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át.

Aktuális előadások

Augusztus 19. 19:00

Csíksomlyói passió

Esztergom, Bazilika tér

 

augusztus 21-26.

Kárpátok visszhangja
Erdélyi turné

További előadások >

 


  

Támogatók
 

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 


 

Partnerek
 

 

Elérhetőségek


Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 29b
Tel.: 06 1 299 8337
E-mail: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

PARTNEREINK

TÁMOGATÓ

FENNTARTÓ

 
       

© 2015 mnte.hu - Minden jog fenntartva! email: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

Designed and created by Adamic