Hírek a táncegyüttesről

JÓNAK LENNI JÓ! Jótékonysági kampány

2014-12-10

JÓNAK LENNI JÓ! Jótékonysági kampány a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közreműködésével. Az idén is elindította jótékonysági kampányát az MTVA. December 14-én, vasárnap a közmédia minden csatornáján reggeltől estig riportok, stúdióbeszélgetések és különböző összeállítások ismertetik meg a közönséggel a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet és az önkéntesek munkáját, a segélyszervezet átmeneti otthonait.

Székely Dózsa György az Erkel Színházban

2014-11-20

„Székely Dózsa György” címmel Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus látványos és magával ragadó táncjátékot álmodott színpadra, mely megújult formában ez év nyarán, a határon túli (Temesvár, Sepsiszentgyörgy, Kolozsvár) és a nyíregyházi, szekszárdi, margitszigeti bemutatókat követően, a turnésorozat zárásaként, november 29-én és 30-án 19 órától az Erkel Színházban látható majd. Címszerepben: Novák Péter.

„Sírnak a harangok…” – Emlékezés az I. Világháborúra

2014-11-03

Az I. világháborús centenárium tiszteletére új bemutatóra készül a MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES november 14-én 19 órakor a Várkert Bazárban.

Rendhagyó beavatás egy tánckrónika születésébe

2014-11-02

Számos sikeres előadás után szűk közönségnek, a Honvéd Együttes próbatermében tartott nagy sikerű prezentációt Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Együttes és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője az évek óta sikeres Székely Dózsa György című darabjáról, október 31-én, pénteken. A nézők ezúttal „testközelben” találkozhattak a darab alkotóival, címszereplőivel és táncosaival, akik néhány látványos részletet is előadtak a népszerű táncjátékból és a kulisszatitkokra is fény derült.

Táncosaink sikere Törökországban

2014-10-29

Október 22. és 26. között Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető és társulata, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes az Ankarai Magyar Nagykövetség meghívására Törökországban vendégszerepelt. Együttesünk egy látványos folklórműsorral készült, amelyet az október 23-i ünnepségekhez kapcsolódóan Ankarában, Isztambulban és Kocaeliben is nagy sikerrel mutattak be. Az ünnepi bemutatókat a török kormány több minisztere, nemzetgyűlési képviselők, polgármesterek és több ország nagykövete is megtisztelte jelenlétével.

Tókos Attila a Junior Prima Díjat vehette át

2014-09-25

Szeptember végén Tókos Attila, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncos szólistája a 2014. évi Junior Prima Díjat vehette át. Mintegy 150 jelölt közül szakmai zsűri választotta ki azt a tíz tehetséges, 30 év alatti fiatalt, akik népművészet és közművelődés kategóriában az elismerésben részesültek. A díjazottak Szmrecsányi Boldizsár „Égre törő íjász” c. szobrát és kétmillió forintos csekkeket vehettek át ünnepélyes keretek között.

Aktuális előadások

Március 2.-3. 19:00

Magyar hősök, csaták és szerelmek

Nemzeti Táncszínház, Millenáris
 

Március 31 15.00

A Tenkes kapitánya

Müpa

További előadások >

 


  

Támogatók
 

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 


 

Partnerek
 

 

Elérhetőségek


Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 29b
Tel.: 06 1 299 8337
E-mail: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

PARTNEREINK

TÁMOGATÓ

FENNTARTÓ

 
       

© 2015 mnte.hu - Minden jog fenntartva! email: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

Designed and created by Adamic