Hírek a táncegyüttesről

Örökös Aranygyöngyös- és Aranysarkantyús-díjazottjaink

2015-01-12

A XXII. Országos Aranygyöngyös és Aranysarkantyús Szólótáncfesztiválon a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tánckari tagja, Sánta-Bíró Anna „Örökös Aranygyöngyös Táncos”,Appelshoffer János tánckarvezető pedig az „Örökös Aranysarkantyús Táncos” címet nyerte el.

Bolvári-Takács Gábor az MTA Tánctudományi Munkabizottságában

2015-01-08

A Magyar Tudományos Akadémia I. Osztálya 2015. január 7-én tartotta újjáalakuló ülését, amelyen ismét Andrásfalvy Bertalan néprajzkutatót választották elnökké, Felföldi László néptánckutatót alelnökké, Bolvári-Takács Gábor főiskolai tanárt, a Honvéd Együttes Művészeti Nkft. ügyvezető igazgatóját pedig titkárrá.

Ismét Bolvári-Takács Gábort nevezték ki a Honvéd Együttes ügyvezető igazgatójának

2015-01-06

A felkért nyolc tagú szakmai bizottság nyolc igen szavazat mellett, egyhangúlag támogatta Bolvári-Takács Gábor pályázatát. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a szakmai bizottság javaslatának figyelembevételével a 2019. január 31. napjáig terjedő időtartamra ismét Dr. Bolvári-Takács Gábort nevezte ki a Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.

A Napszédítőtől a Körhintáig – Intenzív munkával indult az év

2015-01-03

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes számára január 1-jén a Budapesti Operettszínház rendhagyó Nemzeti Újévi Gálaműsorával indult az újesztendő, ahol tánckarunk Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető koreográfiájával, a Nemzeti Színház Udvaros Dorottya, Bakos-Kiss Gábor és Rubold Ödön képviseletében, a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekara, a Magyar Állami Operaház Sáfár Orsolya és Haja Zsolt fellépésével, valamint...

JÓNAK LENNI JÓ! Jótékonysági kampány

2014-12-10

JÓNAK LENNI JÓ! Jótékonysági kampány a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közreműködésével. Az idén is elindította jótékonysági kampányát az MTVA. December 14-én, vasárnap a közmédia minden csatornáján reggeltől estig riportok, stúdióbeszélgetések és különböző összeállítások ismertetik meg a közönséggel a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet és az önkéntesek munkáját, a segélyszervezet átmeneti otthonait.

Székely Dózsa György az Erkel Színházban

2014-11-20

„Székely Dózsa György” címmel Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus látványos és magával ragadó táncjátékot álmodott színpadra, mely megújult formában ez év nyarán, a határon túli (Temesvár, Sepsiszentgyörgy, Kolozsvár) és a nyíregyházi, szekszárdi, margitszigeti bemutatókat követően, a turnésorozat zárásaként, november 29-én és 30-án 19 órától az Erkel Színházban látható majd. Címszerepben: Novák Péter.

Aktuális előadások

Augusztus 19. 19:00

Csíksomlyói passió

Esztergom, Bazilika tér

 

augusztus 21-26.

Kárpátok visszhangja
Erdélyi turné

További előadások >

 


  

Támogatók
 

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 


 

Partnerek
 

 

Elérhetőségek


Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 29b
Tel.: 06 1 299 8337
E-mail: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

PARTNEREINK

TÁMOGATÓ

FENNTARTÓ

 
       

© 2015 mnte.hu - Minden jog fenntartva! email: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

Designed and created by Adamic