Hírek a táncegyüttesről

Turányi Zsuzsa a Bánffy Miklós-díjat vehette át

2015-03-14

Nemzeti ünnepünk alkalmából március 13-án a Pesti Vigadóban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere több évtizedes kiemelkedő szakmai munkásságáért a Bánffy Miklós-díjat adta át Turányi Zsuzsa kulturális menedzsernek, a Honvéd Együttes produkciós titkárának.

Szeverényi Barnabás a díjazottak között

2015-03-05

Idén is kiosztották a Fülöp Viktor Viktor-ösztöndíjakat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. hirdetett pályázatot fiatal előadó-, alkotóművészek, valamint tánctudományokkal – elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel – foglalkozók részére. Az ösztöndíjraat egy éves programmal lehetett megpályázni.

Össztánc a Nemzeti Színház előtt

2015-02-15

Közeledik a Körhinta bemutatója! (február 20., Nemzeti Színház) Február 14-én délután a verőfényes napsütésben a Nemzeti előtti hajóorrban szervezett sajtóeseményen, közel 100 táncos és sok-sok táncolni vágyó érdeklődő részvételével mutattuk be az előadás egyes táncait. Köszönjük mindenkinek, aki eljött! Zsuráfszky Zoltán vezette és tanította a táncot, a produkció színészei teát osztottak, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai pedig együtt ropták a közönséggel!

„Repülünk, Mari!” – Körhinta a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel

2015-02-10

Szerelem, föld, házasság, érdekek. Vajon melyik a fontos? A fiatalok boldogsága vagy hogy – évszázadok paraszti törvénye szerint – egyesüljenek a birtokok, amelyek majd megélhetést jelentenek egy új család számára. Szerelem? Lehet-e a pillanat boldogságára jövőt építeni? Erősebb a társadalom törvénye, a józanész, mint két ember egymást akarása?

Sírnak a harangok… a Várkert Bazárban

2015-01-20

Egy régi legenda szerint, a szabolcsi kis falu, Uszka lakosai, mielőtt a labancok porig égették volna házaikat, elásták a falu két értékes harangját, hogy ne kerüljön az ellenség kezébe. A harangokat elrejtő kurucok már régen meghaltak, a rejtekhelyet azóta sem találják; de minden veszedelmekor – amelyből az évszázadok során bőven jutott az ott lakóknak – az emberek hallják, hogy a távolból sírnak az elásott harangok.

Körhinta – sajtótájékoztató a Nemzetiben

2015-01-17

Nagyszabású bemutatóra készül a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Nemzeti Színházzal közös produkcióban. Jean Cocteau annak idején azt mondta: attól jó a film, mert hogy „fölzeng benne a szerelem” – idézte Törőcsik Marit, a Fábri Zoltán rendezte alkotás főszereplőjét Vidnyánszky Attila, a Körhinta című előadás rendezője, a produkció beharangozásaként megtartott január 16-i sajtótájékoztatón.

Aktuális előadások

Augusztus 19. 19:00

Csíksomlyói passió

Esztergom, Bazilika tér

 

augusztus 21-26.

Kárpátok visszhangja
Erdélyi turné

További előadások >

 


  

Támogatók
 

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 


 

Partnerek
 

 

Elérhetőségek


Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 29b
Tel.: 06 1 299 8337
E-mail: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

PARTNEREINK

TÁMOGATÓ

FENNTARTÓ

 
       

© 2015 mnte.hu - Minden jog fenntartva! email: tancszinhaz(kukac)honvedart.hu

Designed and created by Adamic